We maken graag gebruik van grondstoffen die op lokale grond worden gehouden of worden verbouwd. Zo houden we het ‘van boer tot bord’ concept in stand. De boeren, onze leveranciers zijn dan ook onze lokale helden.
We houden van pure en gezonde grondstoffen. Daarom kopen we overwegend niet bewerkte, – en daar waar kan – biologische grondstoffen. We hebben nauw contact met onze helden en leren graag van ze hoe ze het voedsel laten groeien en produceren.
Vakmannen en -vrouwen weten hoe ze een goede grondstof of product moeten laten groeien en produceren. Dit is een duurzaam en lang termijn proces. Ambacht zorgt ervoor dat producten vaak lekkerder zijn. Weten wat je doet, en hoe je het doet: dat is wat we zoeken bij onze leveranciers.
De uitdaging voor (vaak wat kleinere) lokale leveranciers is constante kwaliteit bieden. Want dat is wat we willen! Prachtige lokale producten van kwaliteit is wat past bij ons en bij wat we onze gasten willen serveren.
Achterhoekse helden
Ronald Pelgrom – IJsboerderij de Steenoven in Hummelo
Rozemarijn & Sander – Sandershof in Etten
Bert en Ellen Kots – Geitenkaasboerderij de Brömmels in Winterswijk-Woold
Familie Daalwijk – Versboerderij Daalwiek in Geesteren
Johannes Weenink – Kaasboerderij Weenink in Lievelde
Gert Smits – Landwinkel Smits in de Heurne
Ingrid & Jan – De Slaege in Silvolde
Christine & Wim – Boerderij Köning in Zevenaar
Roy Tomesen – Pluimveehouderij Tomesen in Doetinchem
Remco & Heidi – De Olden Gaorden in Winterswijk
Ivo Pouw – De Proeftuin in Hummelo
Wageningse helden
Boerderij Hoge Born in Wageningen – levert verse groenten en fruit
Bakkerij ten Veen in Bennekom – levert het lekkerste brood
Stadsbrouwerij in Wageningen – lokaal gebrouwen bieren
Landbouwbedrijf Oude Ronde in Wageningen – levert verse groenten
Bakkerij Mekking in Bennekom – voor de lekkerste gebakjes
Urban Funghi in Ede – paddenstoelen uit de streek
Grand Pasteur in Doorwerth – levert de lekkerste bonbons
Lekker Lupine in Wageningen – levert Lupine (peulvruchten)
Zuivelhoekje in Wageningen – levert (onder andere) lokale kazen en zuivel